21 Ocak 2020 Salı

Bu popüler gıdalar sağlığımıza nasıl fayda sağlayabilir?

Tıp alanı birçok yönden ilerlemeye ve dallanmaya devam etse de, beslenme uzmanları ve sağlık uzmanları bazı gıdaların faydalarını övmeye devam ediyor. Aslında, sağlıklı beslenmenin obezite, kardiyovasküler hastalıklar ve hatta belirli kanser türlerini azalttığı gösterilmiştir.

Bununla birlikte, belirli faydalar için hangi yiyecekleri yemek gerektiğini anlamak bazen zor olabilir, bu yüzden Medical News Bugün daha önce en iyi 10 sağlıklı yiyeceklerin bir listesini vermiştir.

Beyaz arka plan üzerinde ortaya konulan popüler sağlıklı gıdalar

Şimdi, MNT çok daha geniş bir yelpazedeki gıdaların sağlık yararlarını belirlemektedir.

Sağlıklı beslenerek sağlığını artırmak isteyen bireyler için lezzetli ve besleyici seçeneklerin bir bereketini sunuyoruz.

Aşağıda, potansiyel sağlık yararları ile ilgili bilgilerin yanı sıra gıdaların bir listesi bulunmaktadır.

Bu makalenin özetleri içerdiğini ve olası sağlık yararlarının tam listesini içeren makaleleri okumak için tıklamanız gerektiğini unutmayın.

Badem

Badem zengin bir E vitamini, bakır, magnezyum, kaliteli protein ve sağlıklı doymamış yağ asitleri kaynağıdır.

Çalışmalar, bademlerin potansiyel olarak kardiyovasküler hastalıkları önlemeye, kanser riskini azaltmaya ve yaşam süresini uzatmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Badem hakkında daha fazla bilgi edinin.

Elmalar

Elma, etkileyici besin profilleri nedeniyle bazen "beslenme güç merkezleri" olarak adlandırılır.

Elmalar günlük C vitamini (güçlü bir doğal antioksidan), B-kompleks vitaminleri, diyet lifi, bitkisel besinler (vücudun serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olur) ve kalsiyum ve potasyum gibi minerallerimizin yaklaşık yüzde 14'ünü içerir. .

Çalışmalar, elma yemenin potansiyel olarak demansı önlemeye ve inme ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Elmalar hakkında daha fazla bilgi edinin.

Roka

Diğer yapraklı yeşilliklerle birlikte, roka çok yüksek nitrat seviyeleri içerir (100 gram başına 250 miligramdan fazla). Yüksek diyet nitrat alımının kan basıncını düşürdüğü, egzersiz sırasında gerekli oksijen miktarını azalttığı ve atletik performansı arttırdığı gösterilmiştir.

Roka'nın potansiyel sağlık yararları arasında kanser riskinin azaltılması, osteoporozun önlenmesi ve egzersiz sırasında kas oksijenlenmesinin iyileştirilmesi yer alır.

Roka hakkında daha fazla bilgi.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, diyet lifi açısından çok zengindir ve yüksek seviyelerde B6 vitamini, kalsiyum, çinko ve magnezyum içerir.

Kuşkonmazın potansiyel sağlık yararları şunlardır: diyabet riskini azaltmak, böbrek taşlarını önlemek ve bebeklerde nöral tüp defekti riskini azaltmak.

Kuşkonmaz ayrıca vücuttaki sıvı dengesine yardımcı olabilecek ve kan basıncını ve ödemi etkileyebilen doğal bir diüretiktir.

Kuşkonmaz hakkında daha fazla bilgi edinin.

Muz

Muz doğal olarak yağ, kolesterol ve sodyum içermez ve potasyum açısından çok zengindir.

Muzun potansiyel sağlık yararları şunları içerir: kan basıncını düşürmek, çocukluk çağı lösemi gelişme riskini azaltmak ve kalp sağlığını desteklemek.

Muz hakkında daha fazla bilgi edinin.

Fesleğen

Fesleğen A vitamini, K vitamini, C vitamini, magnezyum, demir, potasyum ve kalsiyum bakımından zengindir.

Çalışmalar, fesleğenin enflamasyonu ve şişmeyi potansiyel olarak azaltabileceğini, yaşlanmanın zararlı etkilerini önleyebileceğini ve artrit ve inflamatuar bağırsak hastalıklarının tedavisinde yararlı olabileceğini göstermiştir.

Fesleğen hakkında daha fazla bilgi edinin.

Pancar kökü

Pancar ve pancar suyunun atletik performansı iyileştirebileceğini, kan basıncını düşürdüğünü ve kan akışını artırabileceğini iddia eden son çalışmalar nedeniyle, yeni pancar olarak da bilinen pancar, yeni bir süper gıda olarak popülerlik kazanıyor.

Bu kısmen vücuttaki nitrik oksidi artıran ve kalp ve damar sağlığında önemli bir rol oynayan yüksek nitrat içeriğinden kaynaklanmaktadır.

Pancar zengin bir folat ve manganez kaynağıdır ve ayrıca tiamin, riboflavin, B-6 vitamini, pantotenik asit, kolin, betain, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve selenyum içerir.

Pancar hakkında daha fazla bilgi.

Çin lahanası

Bok choy, lahana, brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, lahana, kara lahana, rutabaga ve şalgam içeren turpgillerden oluşan sebze ailesine aittir.

Bu beslenme güç merkezleri küçük kaloriler için bir sürü besin sağlar. Daha sağlıklı yemeye çalışıyorsanız, bok choy gibi turpgiller sebzeler listenizde en üstte olmalıdır.

Bok choy hakkında devamını oku


Olgun brokoli

Brokoli yüksek seviyede lif içerir (hem çözünür hem de çözünmez) ve zengin bir C vitamini kaynağıdır.

Buna ek olarak, brokoli A vitamini, demir, K vitamini, B-kompleks vitaminleri, çinko, fosfor ve bitki besinleri bakımından zengindir.

Çalışmalar, brokoli'nin osteoartriti önlemeye, cildi UV ışığının etkilerine karşı korumasına, ters diyabet kalp barajının potansiyel olarak yardımcı olabileceğini bulmuştur.

Hiç yorum yok:

Koronavirüs Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Notlar 2021

Sağlık uzmanları, semptomları yaşayan herkesten, mikropların başkalarına yayılmasını önlemek için bakım aramadan önce, sağlık uzmanlarını ve...