5 Kasım 2009 Perşembe

Acai Çileği O.R.A.C. Bilgileri

Oksijen Radikal Emilim Kapasitesi (ORAC) meyvelerin antioksidan değerlerini ölçmede yararlanılan bir işlemdir. Yüksek O.R.A.C. değerine sahip meyvelerin antioksidan olarak faydaları daha fazladır.

ORAC Radikal Oksijen Absorbe Kapasitesi yiyecekleri antioksidan içeriğine göre sınıflar. Baltimore'da kurulu olan enstitü bu ölçeği geliştirdiğinde bir kaç yiyeceğin antioksidanca yüksek olduğunu bildirdi. 

Tropikal meyvelerden acai berry çileğinde antioksidanca yüksektir. Bu oranda antioksidan vucudun serbest radikallerle savaşma yeteneğini geliştirir ve yaşlanmanın zararlarını azaltır.

Yakın zamanda USDA (U.S. Department of Agriculture) 100 yiyeceğin güncel ORAC listesini yayınladı. Bir kısmı aşağıda olan listedekilerin bir çoğu günlük tüketilen yiyeceklerdir.Aca Çileği — 18,500

Kurutulmuş Erik — 5,770

Nar — 3,307

Kurutulmuş Üzüm — 2,830

Yaban Mersini — 2,400

Böğürtlen — 2,036

Çilek — 1,540

Noni (hint dutu) — 1505

Ahududu — 1,220

Erik — 949

Portakal — 750

Kırmızı Üzüm — 739

Kirazlar — 670

Kivi meyvesi — 610

Greyfurt, pembe — 483

Üzüm, beyaz — 460

Muz — 210

Elma — 207

Kayısı — 175

Şeftali — 170

Armut — 110

Karpuz — 100

Kavun — 97

Acai Çileği O.R.A.C. bilgileri http://pages.towson.edu/bdevan/PSYC-674%20slides/Brainstorming.ppt adresinden alınmıştır. Robert Sapolsky'nin sunumunu bu adresten inceleyebilirsiniz.

Bağışıklık ve canlılığın korunması için antioksidan yönünden zengin ürünleri diyetinize eklemek şüphesiz faydalı olacaktır. Lezzet ise faydanın sadece bir parçasıdır, uzun bir zaman sonra vücudunuz bunun için size teşekkür edecektir.

Hiç yorum yok:

Koronavirüs Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Notlar 2021

Sağlık uzmanları, semptomları yaşayan herkesten, mikropların başkalarına yayılmasını önlemek için bakım aramadan önce, sağlık uzmanlarını ve...